Élj harmóniában környezeteddel!


A Móri-árokban fekvő, Magyaralmási telephelyünk természetes módon ad egy környezetünkhöz kapcsolódó elkötelezettséget.
A Bakony és a Vértes közt húzódó terület gasztronómiai és turisztikai értékei, kiváló borai, gazdag történelmi múltja és emlékei, természeti és építészeti sokszínűsége miatt igen kedvelt turisztikai célpont. A közeli Fehérvárcsurgói víztározó kellemes fürdőhely és kiváló horgász terep, Csókakő a folyamatosan megújuló vára és kiváló, Móri borvidékhez tartozó borai miatt közkedvelt, a romantikus kirándulásokra csábító Gaja patak völgye a muflonok közt is népszerű, a színes cserszömörce bokrok közt ki-kibukkanó fehér mészkősziklák pedig extra ráadást adnak az őszi erdőt járó természetkedvelőknek. Sajátos érdekesség, hogy egy igen közeli település, Gánt volt sokáig Európa legnagyobb bauxit lelőhelye, így az alumínium ipar a székesfehérvári Alcoa mellett a közelmúltban befejezett bányászat oldaláról is csak karnyújtásnyira van tőlünk, a felszíni bányák nyomai azonban már csak vöröslő turista látványosságot adnak, attraktív módon megmutatva a korábbi bauxit termelés nyomait.

Az ipari tevékenység persze a varázslatos természeti szépségek ellenére sem nélkülözhető, de a természet védelme, a környezet óvása számunkra megkerülhetetlen kérdés, magától értetődő kötelesség. Ez az elkötelezettség az oka annak, hogy a műhelyünk működéséhez szükséges elektromos energia egy részét napelemekkel állítjuk elő, a tevékenységünk során keletkező hulladékot pedig szelektíven válogatjuk.

Talán ezért is választottuk az „A-QUA LIBRA” cégnevet, bele rejtve a vizet, a minőséget és valami féle kiegyensúlyozottságot, amit a természet részeként egy ipari tevékenység során is fontosnak tartunk.

Ha van kedve, tegyen egy virtuális sétát környezetünkben…

Telephelyünk, Magyaralmás:
http://magyaralmas.hu

Gaja patak völgye:
http://www.gajavolgy.hu/

Vértesi Natúrpark:
http://provertes.hu

Bányák nyomai:
http://kirandulastippek.hu/vertes-gerecse-velencei-to/gant-bauxitfoldtani-park

Vöröslő turista látványosság:
http://www.turautak.com/cikkek/latnivalok/termeszeti-ertekeink/ganti-bauxitbanya.html